Kryddpaste

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kryddpaste

Denna kryddpaste med stora smaker ger den rätta djupa känslan till dina olika curryrätter. Kryddpasten gör du på bland annat chilifrukt, galangal, fisksås och schalottenlök som mixas samman till en slät paste.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Kryddpaste

Ingredienser

1 sats
ca 1 - 1 1/2   torkad röd chilifrukt (blötlagd och väl avrunnen)
10   schalottenlökar
5   vitlöksklyftor
1   valnötsstor bit färsk gurkmeja eller torkad gurkmeja (1 bit motsvarar 1 msk torkad)
2 - 3   skivor ingefära eller galangal
3 - 4   cashewnötter
1   valnötsstor bit belachan (ett slags torkad, starkt luktande räkpaste) rostad i stekpanna före användning eller asiatisk fisksås (1 bit belachan motsvarar 1 msk fisksås)
1   citrongrässtjälk
3 msk  korianderfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het räksoppa
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterat ägg med thaidressing och örter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Amok trey – fisk i kokoscurry
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatisk dukkah
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga