Recept: Kryddiga snacksnötter
  • Recept
  • Lättlagat
  • Tid: Under 30 min

Kryddiga snacksnötter

6 röster

Ett enkelt och lättlagat recept på rostade nötter- ett tilltugg som passar ypperligt att servera till fest! Rosta nötterna tillsammans med honung, koriander, spiskummin samt chili och sedan är de heta snacksen redo att serveras!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011.

Ingredienser

1 sats
  • 400 g blandade naturella nötter t ex sötmandel, hasselnötter och cashewnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk ancho style chilipeppar
  • flingsalt

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Blanda alla ingredienser med 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter, tills det börjar dofta rostade nötter och honungen har karamelliserats runt nötterna.
4. Ta ut och låt svalna. Fyll nötterna i pappersstrutar eller lägg upp i en skål och servera.

FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.