Kryddig korv med bulgursallad och gräddfilssås
Kryddig korv med bulgursallad och gräddfilssås är en snabblagad och god korvrätt med både ostkorv och den starkare merguez. Gräddfilssåsen smakar honung och sambal oelek som gör sig bra till salladens rödlök och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011
Ingredienser
4 portioner
260 g merguez
250 g ostkorv
1 msk smör eller margarin
Bulgursallad
3 dl bulgur
1 l vatten
1 1/2 tsk salt till kokvattnet
250 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
2 tomater
rivet skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gräddfilssås
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt alternativ till bulgur, t ex glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfrit alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 578 kCal
Kommentarer