Kryddfylld hel bosarpskyckling
Att ugnssteka en hel kyckling hör julen till – gott och mättar många. Hitta en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll fågeln med ingredienser som kanel, nejlika och stjärnanis och bind gärna med steksnöre.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 äpple
1 gul lök
4 torkade fikon
1 kanelstång
4 hela kryddnejlikor
3 stjärnanis
1 hel kyckling (gärna Bosarpkyckling, à ca 2 kg)
salt och peppar
Tillbehör
rostade hasselnötter
persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bufféport.
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör och serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1462 KJ / 349 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater6 g
Protein32 g
Kommentar
Hoppa inte över grönkålscrème, det gör det hela komplett!
Charlotte
2015-12-18