Kroppkakor av kokt potatis
Överraska familjen med goda kroppkakor som du gör av kokt potatis. Koka kroppkakesmetsbollar med en salt fyllning av brynt fläsk och lök i vatten och servera sedan de rykande varma och mättande kroppkakorna med smält smör och lingonsylt.
Ingredienser
4 portioner
1 kg mjölig potatis
vatten att koka potatisen i
salt
1 stort ägg
2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
150 g rimmat fläsk
1 gul eller röd lök
1 krm vitpeppar
1/2 tsk stött eller malen kryddpeppar
Kokning
2 l vatten
1 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Byter rimmat fläsk till rökt sidfläsk och utesluter kryddpeppar, det tycker familjen bäst om. Öka mängden fläsk och lök så blir det riktigt bra.
Ragnhild
2024-02-22Provkoka en först för att se om det behövs mer mjöl, blir lätt för mjuk.
Bror
2024-01-30Lite pyssligt men resultatet är värt det.
Lena
2024-01-28