Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
5
Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Sätt en unik karaktär på din traditionella potatisgratäng genom att tillsätta bladspenat, jordärtskocka och parmesan. Gratängen blir oerhört krämig och smakfull och är idealisk till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Ingredienser

4 portioner
800 g  potatis
200 g  jordärtskocka
5   schalottenlökar
1/2   påse bladspenat (1/2 påse motsvarar ca 40 g)
smör till stekning
2 krm  salt
2 krm  peppar
2 1/2 dl  färdig ostsås
1 dl  riven parmesan

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: uteslut ostsåsen och använd i stället mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Mycket smarrigt. Jag hade ingen ostsås så jag valde 2,5 dl mellangrädde och riven ost mellan lagren istället.

Eva

2021-02-08

Trots att det stod i ugnen i 1½ timme, var inte potatisen helt klar... Lite lågt gradtal på ugnen kanske? Men verkligen jättegod gratäng, som vi garanterat kommer att göra igen!

Susanna

2009-11-30

Helt ok men i torraste laget så mer sås eller grädde krävs. Även mer krydda tyckte vi.

Liselott

2007-12-27

Näringsvärde per portion

Energi1430 KJ / 340 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Potatisgratäng med skal, jordärtskocka och timjan
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade jordärtskockor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosmarinstekt lammkorv med jordärtskocksgratäng
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng med skockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Minigratänger med jordärtskocka
Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga