Krämig laxgryta med räkor och dill
Underbart krämig fiskgryta med morötter, paprika, purjolök och lax. Låt ingredienserna sjuda i matlagningsvin, grädde och fylligt räkspad tills smakerna har gift sig. Vänd ner räkor och dill innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1/2 purjolök
1 röd paprika
360 g räkor i lake
1 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
2 dl spad från räkorna
2 dl vispgrädde
2 portionsbitar lax (à 140 g)
salt
cayennepeppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 625 kCal
Fett33.2 g
Salt2.96 g
Kolhydrater48 g
Protein30.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod gryta, byt gärna ut räkorna mot färska/frysta och öka på lite med vitt vin
Lena maria
2023-07-25Väldigt mustig o god
Elisabeth
2021-11-02Helt magisk gryta!!!
Isabelle
2021-04-07