Krämig lax med sojabönor

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
0
Krämig lax med sojabönor

En underbar och färggrann fiskrätt där läckra laxfiléer halstras i en het stekpanna och sedan får sjuda med mjölk och crème fraiche (smaksatt med senap, vitt vin och schalottenlök). Servera den mjälla laxen med proteinrika sojabönor och vackert gröna mangoldskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2014

Krämig lax med sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4   port laxfilé (à 140 g)
4   port ris eller annat gryn
1/2 tsk  salt
2 dl  crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
1/2 dl  mjölk
peppar
250 g  sojabönor
65 g  mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda extra med senap, vitt vin eller pressad citron och lök. Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda extra med senap, vitt vin eller pressad citron och lök. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett34.9 g
Kolhydrater52.9 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Laxbowl med svart ris
Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig torsk med limepotatis
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i hoisinsås och sojabönor
Betyg 3.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i grön curry med bönor och broccoli
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchi fried rice med ägg
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga