Krämig lax med sojabönor
En underbar och färggrann fiskrätt där läckra laxfiléer halstras i en het stekpanna och sedan får sjuda med mjölk och crème fraiche (smaksatt med senap, vitt vin och schalottenlök). Servera den mjälla laxen med proteinrika sojabönor och vackert gröna mangoldskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 140 g)
4 port ris eller annat gryn
1/2 tsk salt
2 dl crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
1/2 dl mjölk
peppar
250 g sojabönor
65 g mangoldskott
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda extra med senap, vitt vin eller pressad citron och lök. Använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda extra med senap, vitt vin eller pressad citron och lök. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2886 KJ / 690 kCal
Fett34.9 g
Kolhydrater52.9 g
Protein39 g
Kommentarer