Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
0
Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

En ljuvligt krämig laxpasta med en smakrik blandning av örter och vitlök. Enkel att laga och garanterat uppskattad av såväl vuxna som barn. I det här receptet används bucatinipasta men självklart går det bra med vilken pasta som helst. Servera gärna med en god parmesanost.

Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
500 g  fryst laxfilé
350 g  pasta (gärna bucatini)
225 g  frysta blomkålsbuketter
1   krossad vitlöksklyfta
1 dl  mjölk (3%)
1 dl  vispgrädde
100 g  soltorkade tomater (frysta eller inlagda)
1/2   kruka färsk basilika eller gräslök
2 - 3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
vit- eller svartpeppar (gärna ur kvarn)

Till servering

parmesan

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Våga prova en ny pasta – det gör stor skillnad. Denna ihåliga pasta får den goda såsen både på ytan och inuti.”

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3677 KJ / 878 kCal
Fett45 g
Salt2.01 g
Kolhydrater69 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kabanoss med rostad bukettblomkål och olivröra
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga