Recept: Korvstroganoff med ris
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Korvstroganoff med ris

462 röster

Korvstroganoff är en lättlagad och välsmakande korvgryta med bland annat falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. Servera korvstroganoffen med kokt ris.

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 400 g strimlad falukorv
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 1 msk olja till stekning

Tillbehör

  • grovskuren vitkål med persilja

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs korven i oljan i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt grädde, vatten, tomatpuré och kinesisk soja. Koka ca 10 minuter. Red ev. av med vetemjöl eller maizenaredning.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera ris och vitkålssallad vid sidan om.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven.
Mjölkprotein-/laktosfri: Matlagningsgrädden kan bytas ut mot soja- eller havrebaserad grädde eller laktosfri grädde.
Sojafri: Sojan kan bytas ut mot lite salt.

Tips

Det går bra att byta ut korven mot finstrimlat nötkött.