Recept: Körsbärscheesecake
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Körsbärscheesecake

75 röster

Tänk dig en cheesecake med krispig botten av smulade digestivekex, en krämig smet av färskost och grädde och ett sött lager av körsbärsmarmelad. Allt det goda finner du i den här körsbärscheesecaken. Testa, du kommer inte att bli besviken!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008.

Ingredienser

  • 175 g digestivekex (ca 12 stycken)
  • 100 g mjukt smör
  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 - 1 1/2 burkar körsbärsmarmelad (à 284 g)

Så här gör du

  1. Kör kexen i matberedare tills de är smuliga. Lägg i smöret och kör tills det blandats.
  2. Pressa ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 6 port), pressa upp lite på sidorna så att det blir en kant.
  3. Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och citronjuice slätt. Vispa grädden fast och vänd ner den i ostsmeten.
  4. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa.
  5. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
  6. Ta ut kakan ur formen och bre på körsbärsmarmelad.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera kexen. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex