Koreansk auberginesallad

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
1
Koreansk auberginesallad

Har du inte testat den här spännande koreanska auberginesalladen är det dags att du gör det! De ångkokta auberginerna smälter i munnen och den fräscha bladspenaten med den härliga dressingen ringlad över sig gör salladen himmelsk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Koreansk auberginesallad

Ingredienser

10 portioner
500 g  auberginer

Dressing

2   vitlöksklyftor
1 msk  sesamolja
2 msk  soja
2 msk  risvinäger
2 - 2 1/2 tsk  strösocker (alt fruktos)
1/3 tsk  salt

Till servering

1   påse bladspenat (à 150 g)
6   fint strimlade salladslökar
2 msk  rostade sesamfrön
1   röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
100 g  böngroddar (alt andra groddar)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

super super gott

Åke

2017-01-07

Näringsvärde per portion

Energi260 KJ / 60 kCal
Fett3 g

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk gurksallad
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgogi på kyckling
Betyg 4.7 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Långkok på koreanska
Betyg 3.9 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga