Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
4
Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto är en middag som gillas av de flesta. Snabb och smakfull kyckling med risotton full av ost. Kycklingfiléerna äter du bredvid ostrisotton som kryddats med lite curry och fått ett färgglatt inslag av gröna ärtor.

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Ingredienser

4 portioner

Ostrisotto

3 dl  långkornigt ris
1   grönsaksbuljongtärning
6 dl  vatten
250 g  djupfrysta ärtor
150 g  lagrad ost (max 17%)
1 - 1 1/2 tsk  curry
1/2 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  kajennpeppar

Kyckling

1   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vatten
4   kycklingfiléer
1/2 dl  hackade örter t ex basilika, gräslök, persilja

För alla

Curryn innehåller bockhornsklöver som sojaallergiker kan reagera på.
Gör mjölkfri: Ersätt osten med sojabaserad ost.

Gör så här

Tips

Resten av buljongen som kycklingen kokat i kan frysas in i en burk med lock för att sedan användas som bas i en sås eller soppa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Jag bytte ärtorna mot majs och röd paprika eftersom jag inte hade ärtorna hemma. Det var supergott.

Annelie

2006-02-18

Enkelt och en riktig barnfavorit! Jag bytte ut kycklingen mot köttbullar och på så sätt blev det både snabbare och mer barnvänligt.

Sten åke

2006-02-13

Gott!! Om man inte är förtjust i ärtor, vilket jag inte är, så är det lika gott med tärnad röd paprika.

Teija

2005-06-12

Näringsvärde per portion

Energi2255 KJ / 538 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dal - ett måste
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärt- och örthummus
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med hummerfiskbullar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön ärtrisotto
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ärtrisotto med blomkålssallad
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga