Klassiska hamburgerbröd

Betyg 4.5 av 5.
424 personer har röstat
63
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2   paket jäst (à 50 g)
25 g  smör
2 1/2 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  strösocker
1 krm  gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl  vetemjöl special
1   ägg
1 msk  sesamfrön

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
424 personer har röstat

Kommentarer

Hi, Please clarify on yeast to use, dried or fresh. Also I have some difficutly in understanding 5 1/2 dl (when I google its says around 500gms) but on the the pizza recipe it says 10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g) which after translating I understand 10 dl = 550 gms so confusion 5 1/2 = 500 gms Please clarify. thanks.

Firoz

2024-04-03

Super fast man kan göra dem mindre

Gabriele

2024-03-21

Toppen! Uteslöt gurkmejan och formade de till korvbröd istället.

Lena

2024-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Majsbröd med spareribs och coleslaw
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetesurdegsbröd
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
119 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga