Klassiska hamburgerbröd
Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
6 st
1/2 paket jäst (à 50 g)
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl vetemjöl special
1 ägg
1 msk sesamfrön
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g
Kommentarer
Hi, Please clarify on yeast to use, dried or fresh. Also I have some difficutly in understanding 5 1/2 dl (when I google its says around 500gms) but on the the pizza recipe it says 10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g) which after translating I understand 10 dl = 550 gms so confusion 5 1/2 = 500 gms Please clarify. thanks.
Firoz
2024-04-03Super fast man kan göra dem mindre
Gabriele
2024-03-21Toppen! Uteslöt gurkmejan och formade de till korvbröd istället.
Lena
2024-01-29