Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Klassiska bruna bönor med stekt fläsk

9 röster

Härligt recept på husmanskost! Klassiska bruna bönor med stekt fläsk gör du av bland annat bönor, sirap, ättiksprit, potatismjöl och fläsk. Mättande och aptitligt!

Ingredienser

  • 1 paket torkade bruna bönor (à 500 g)
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 - 3 1/2 msk ljus sirap
  • 2 - 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • ev 1 1/2 msk potatismjöl
  • ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor

Så här gör du

  1. Skölj bönorna väl under rinnande vatten. Lägg dem i rikligt med kallt vatten över natten eller ca 10 timmar.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet. Lägg bönorna i en kastrull. Häll på vattnet. Låt koka upp. Tillsätt salt. Låt bönorna koka under lock ca 1 1/2 timme tills de är mjuka.
  3. Smaka av bönorna med sirap och ättiksprit. Red ev av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten.
  4. Stek fläsket och servera med bönorna.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.