Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Klassiska bruna bönor med stekt fläsk

10 röster

Härligt recept på husmanskost! Klassiska bruna bönor med stekt fläsk gör du av bland annat bönor, sirap, ättiksprit, potatismjöl och fläsk. Mättande och aptitligt!

Ingredienser

  • 1 paket torkade bruna bönor (à 500 g)
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 - 3 1/2 msk ljus sirap
  • 2 - 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • ev 1 1/2 msk potatismjöl
  • ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor

Så här gör du

  1. Skölj bönorna väl under rinnande vatten. Lägg dem i rikligt med kallt vatten över natten eller ca 10 timmar.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet. Lägg bönorna i en kastrull. Häll på vattnet. Låt koka upp. Tillsätt salt. Låt bönorna koka under lock ca 1 1/2 timme tills de är mjuka.
  3. Smaka av bönorna med sirap och ättiksprit. Red ev av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten.
  4. Stek fläsket och servera med bönorna.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.