Klassisk räkmacka

Betyg 4 av 5.
195 personer har röstat
21
Klassisk räkmacka

Denna räkmacka med ägg och majonnäs smakar precis som en klassisk räkmacka ska göra! Den hemmagjorda majonnäsen blir härligt len och är enkel att vispa ihop. Ett krispigt salladsblad, citron och dill sätter smakerna på plats.

Klassisk räkmacka

Ingredienser

4 portioner
1 kg  färska eller tinade räkor eller handskalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake)
4   skivor vitt eller mörkt bröd
2 msk  smör eller margarin
1   krispsallad eller grönsallad
4   hårdkokta ägg
2 dl  majonnäs (gärna hemmagjord, se nedan)
1   kruka dill
1   citron

Majonnäs

2   äggula
1 tsk  dijonsenap
1 1/2 dl  rapsolja
salt och svartpeppar

För alla

Gör äggfri: Uteslut de hårdkokta äggen. Välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
195 personer har röstat

Kommentarer

Ett komplement bara. Tekaka eller ännu hellre typ hönökaka är en bra grund. Och efter äggen, dra på ett lager majonnäs att klistra fast räkorna på.

Mats

2024-02-05

Jättebra och gott

Per

2023-12-05

Supergod räkmacka Hillan

Hillevi

2023-08-27

Näringsvärde per portion

Energi2805 KJ / 670 kCal
Fett54.8 g
Salt3 g
Kolhydrater14.6 g
Protein30.1 g

Testa liknande recept

Smörrebröd med ägg, räkor och krasse
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkor med chili och paprikakräm
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med räkor & vitlök
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig räksallad
Betyg 4.1 av 5.
84 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor med het saffransdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räk- och löktartar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga