Klassisk kalvsylta

Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
3
Klassisk kalvsylta

Kalvsylta är en klassisk sylta med kött av kalv, smaksatt med kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, morötter, lök och rödbetsspad. Servera syltan med inlagda rödbetor på till exempel julbordet. Kalvsyltan tar sin tid att göra, så börja minst en dag i förväg.

Klassisk kalvsylta

Ingredienser

15 portioner
ca 1 kg  kalvrygg eller lägg med ben
2   gula lökar
2   morötter
salt
2   lagerblad
15   kryddpepparkorn
15   vitpepparkorn
5   gelatinblad
1/2 dl  spad från inlagda rödbetor
ev 1 dl  grovhackad persilja

Till servering

inlagda rödbetor

För alla

Fri från: gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 15 bufféportioner.

Tips

Smält färdig sylta, koka upp den. Smaksätt med t.ex. örter, nötter, finskurna grönsaker eller vad man känner för. Häll tillbaka i en form och kyl den snabbt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Går hemgjord sylta att frysa in ??

Tommy

2022-08-30

tror du har för mycket vatten och kokat för kort tid

Thord

2021-10-21

Tyvärr fick jag den inte att " stelna". Vad jag gjorde för fel vet jag ej, gjorde som det stod i receptet. Men jag ger mig inte,skall försöka igen.

Lars-erik

2015-08-18

Näringsvärde per portion

Energi485 KJ / 116 kCal
Fett2 g
Kolhydrater7.7 g
Protein15.6 g

Testa liknande recept

Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotmos
Betyg 4.5 av 5.
250 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagda rödbetor
Betyg 4.1 av 5.
108 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med rödlök
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aladåb på fläsklägg
Betyg 3.8 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalv i dillsylta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga