Kladdkaka med apelsin

Betyg 2.9 av 5.
422 personer har röstat
8
Kladdkaka med apelsin

Kladdkaka är alltid rätt, men kan det bli bättre än att kombinera apelsin och kakao? En kladdkaka med apelsin som är lika enkel att laga som god att äta. Passar året om, men dekorera gärna med färska fikon och klyftad apelsin så får du en härligt julig känsla.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Kladdkaka med apelsin

Ingredienser

12 portioner
200 g  rumsvarmt smör
2 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  flingsalt
saft och rivet skal av 1   apelsin (1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl saft)
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
4 msk  kakao

Till dekoration

färska fikon
apelsinklyftor
mynta

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Testa liknande recept

Spökkaka
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka de lux
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kladdkaka med rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kladdkaka utan ägg
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kladdkaka med mjölkchoklad och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelkladdkaka
Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga