Khoresht-e mast - Saffransdessert

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Khoresht-e mast - Saffransdessert

Kombinationen av lamm, socker och saffransyoghurt låter kanske inte så lockande för den oinvigde. Men redan första tuggan av denna rätt som härstammar från den iranska staden Isfahan är nog för att skingra tvivlen. Serveras i de flesta fall som efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Khoresht-e mast - Saffransdessert

Ingredienser

4 portioner
100 g  lammbog
1 tsk  gurkmeja
1/2   gul lök
2   påsar saffran (à 1/2 g)
2   äggulor
1 1/2 dl  strösocker
500 g  matyoghurt (10%)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1406 KJ / 336 kCal
Fett15.1 g
Salt0.18 g
Kolhydrater38.7 g
Protein10.8 g

Testa liknande recept

Grillad majs på persiskt vis
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddiga kycklingspett med saffran
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persiskt ris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sabzi polo med koko sabzi – örtris med persisk omelett
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kobideh kebab
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk julkyckling
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga