Recept: Kassler i ugn med rödlök och tomat
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Kassler i ugn med rödlök och tomat

7 röster

Kassler i ugn med rödlök och tomat, en rätt som är enkel att laga och smakar fantastiskt gott. Kasslerskivor varvas med lök och tomat i en ugnsform. Mjölk kokas med timjan, peppar och créme fraiche som hälls över kasslern och steks färdigt i ugnen. Koka ris och förbered salladen som serveras som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • ca 600 g kassler
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm timjan
  • 2 krm peppar
  • 2 dl crème fraiche senap/vin/lök
  • 4 port ris

Sallad

  • 1/2 blomkål
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 65 g mangoldskott

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala löken, skiva den, tomaterna och kasslern.
  3. Varva kassler, lök och tomat i en ugnssäker form.
  4. Koka upp mjölk med timjan, peppar och crème fraiche och häll i formen.
  5. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Sallad: Skiva blomkålen tunt och ringla över vinäger och olja, krydda med salt och peppar. Vänd ner mangoldskotten.
  8. Servera kasslern med ris och blomkålssalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut den smaksatta crème fraichen mot naturell laktosfri och krydda med senap, vin, lök och dragon.

Tips

Salta inte på kasslern eftersom den är rätt salt i sig själv.