Karamelliserade äpplen med vaniljglass

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Karamelliserade äpplen med vaniljglass

En god och enkel efterrätt som passar året runt. Karamellisera äpplen gör du enkelt i stekpanna med smör, socker och kanel. Servera äpplena med glass och strö över krispiga kexsmulor och hackade nötter. Ringla över varm kolasås, voila!

Karamelliserade äpplen med vaniljglass

Ingredienser

4 portioner
400 g  skalade, urkärnade och tärnade äpplen
50 g  smör
4 1/2 msk  ljusbrunt socker (4 1/2 msk motsvarar 50 g)
1/2 tsk  kanel eller malen nejlika (1/2 tsk kanel motsvarar 1/4 malen nejlika)
125 g  smulade kex
3 msk  hackade valnötter (3 msk motsvarar ca 20 g)
1 - 1 1/2 dl  karamellsås
200 ml  vaniljglass (gärna Carte d’Or Vanilj)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Carte d´Or.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Vilken typ av kex avser ni? Mariekex skiljer sig mycket åt från t ex Brago.

Peter

2021-09-28

Hej Peter! Det går bra med valfria kex, de som du har hemma eller de som är dina favoriter. Det är enklast att göra receptet med kex utan fyllning. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-29

Testa liknande recept

Risgrynsyoghurt med äpplen och valnötter
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cassataglass
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julig Salsa
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaneldrink
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanelhjärtan på burk
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte fine med glöggsirap
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga