Kålpudding på klassiskt vis
Kålpudding på klassiskt vis är svindlade god husmanskost, som är enkel att tillaga. Kålpuddingens ingredienser är bland annat köttfärs och mumsig kål. Kålpuddingen serveras tillsammans med kokt potatis och lingonsylt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 kålhuvud à 1 3/4 kg
2 msk margarin
salt och peppar
2 msk sirap
600 g blandfärs
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
potatis
lingonsylt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut blandfärs till fläskfärs. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2530 KJ / 605 kCal
Fett26 g
Salt0.6 g
Kolhydrater52 g
Protein35 g
Kommentarer
ja jag gjorde lite på mitt eget vis med kyckling färs i stället o lök prova får ni se hjätte gott
Snezana
2024-02-01Jag har gjort denna nu kållpuding då den ska bara in i ugnen nu
Marie
2023-10-28Blandade i lökskivor med kålen när den stektes. Supergott!!!
Ingela
2023-08-14