Recept: Kålpudding på klassiskt vis
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Kålpudding på klassiskt vis

7 röster

Kålpudding på klassiskt vis är svindlade god husmanskost, som är enkel att tillaga. Kålpuddingens ingredienser är bland annat köttfärs och mumsig kål. Kålpuddingen serveras tillsammans med kokt potatis och lingonsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000.

Ingredienser

  • 1 kålhuvud à 1 3/4 kg
  • 2 msk margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • 600 g blandfärs
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Till servering

  • potatis
  • lingonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  3. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C.
  4. Till servering: Servera med potatis och lingonsylt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Klimatanpassa

Byt blandfärs till fläskfärs och minska din klimatpåverkan med en tredjedel.