Recept: Kålpudding på klassiskt vis
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Kålpudding på klassiskt vis

379 röster

Kålpudding på klassiskt vis är svindlade god husmanskost, som är enkel att tillaga. Kålpuddingens ingredienser är bland annat köttfärs och mumsig kål. Kålpuddingen serveras tillsammans med kokt potatis och lingonsylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000.

Ingredienser

  • 1 kålhuvud à 1 3/4 kg
  • 2 msk matfett
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • 600 g blandfärs
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
  3. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C. Servera med potatis och lingonsylt.