Kålpudding på klassiskt vis

Betyg 4.1 av 5.
329 personer har röstat
63
Kålpudding på klassiskt vis

Kålpudding på klassiskt vis är svindlade god husmanskost, som är enkel att tillaga. Kålpuddingens ingredienser är bland annat köttfärs och mumsig kål. Kålpuddingen serveras tillsammans med kokt potatis och lingonsylt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Kålpudding på klassiskt vis

Ingredienser

4 portioner
1   kålhuvud à 1 3/4 kg
2 msk  margarin
salt och peppar
2 msk  sirap
600 g  blandfärs
2 1/2 dl  vatten
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering

potatis
lingonsylt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut blandfärs till fläskfärs. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
329 personer har röstat

Kommentarer

ja jag gjorde lite på mitt eget vis med kyckling färs i stället o lök prova får ni se hjätte gott

Snezana

2024-02-01

Jag har gjort denna nu kållpuding då den ska bara in i ugnen nu

Marie

2023-10-28

Blandade i lökskivor med kålen när den stektes. Supergott!!!

Ingela

2023-08-14

Näringsvärde per portion

Energi2530 KJ / 605 kCal
Fett26 g
Salt0.6 g
Kolhydrater52 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Falska kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassiska köttbullar
Betyg 4 av 5.
1060 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kåldolmar
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar
Betyg 3.1 av 5.
514 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk kålpudding
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga