Kallrörd rabarberlemonad

Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
14
Kallrörd rabarberlemonad

Inget är så läskande som ett glas iskall lemonad. Här med vårig smak av rabarber. Genom att kallröra lemonaden lockas den fina smaken fram mer skonsamt, vilket i slutändan ger en helt underbar dryck. Inte blir det sämre med en vaniljstång i.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Kallrörd rabarberlemonad

Ingredienser

4 1/2 l
3 kg  rabarber
1   vaniljstång
4 l  vatten
1 msk  citronsyra
1 tsk  natriumbensoat
ca 16 dl  strösocker (16 dl motsvarar ca 1440 g)
4 dl  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Späd lemonaden med kolsyrat vatten för en fräsch, bubblande dryck!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Går det att göra med fryst rabarber eller måste det vara färsk?

Elin

2023-09-19

Hej Elin! Vi har inte testat göra den med fryst rabarber men vi tror att det funkar bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-22

Behöver jag citronsyra och natriumbensoat(tänker att de är konserveringsmedel för hållbarhet) om jag tänker frysa in den? :)

Lina

2023-05-25

Hej Lina! Vi har inte provat frysa in just den här lemonaden utan citronsyra och natriumbensoat men vi tror att det går bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-01

Jättegod saft med tydlig vaniljsmak. Tack för tipset att frysa i zipppåsar, perfekt.

Anette

2021-06-07

Testa liknande recept

Äppelsaft
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pärondricka med ingefära
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saft på vårrabarber
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppeldricka
Betyg 4.4 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt med jordgubbar
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fläderblomssaft
Betyg 4 av 5.
516 personer har röstat
Över 60 min att tillaga