Kale caesar med tranbär och nötter

Betyg 3.4 av 5.
210 personer har röstat
0
Kale caesar med tranbär och nötter

Ungefär som en klassisk caesarsallad, men vi väljer att göra den med grönkål i stället för romansallad. Och skippar sardellerna i dressingen, för en vegovariant. Mumsigt att kombinera med torkade tranbär, knapriga hasselnötter och brödkrutonger.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Kale caesar med tranbär och nötter

Ingredienser

4 portioner
1   ägg
1   riven vitlöksklyfta
1 1/2 dl  finriven pecorinoost
3 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  strösocker
2 1/2 dl  neutral olja
salt och peppar
400 g  grönkål
1/2 dl  hackade rostade hasselnötter
1/2 dl  torkade tranbär
brödkrutonger

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till krutongerna.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
210 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett52 g
Salt1.5 g
Kolhydrater23 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Chèvrepizza med grönkål
Betyg 4.7 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålssallad med äpple och torkade tranbär
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med lax, kål och pesto 
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med grönkål och mandel
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomatpesto på rostat surdegsbröd
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga