Jerkmarinerad kycklingfilé

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Jerkmarinerad kycklingfilé

Ljuvlig kycklingfilé som marinerats i jerkkrydda med bland annat habanerosås, farinsocker, timjan och ananas. Låt filéerna koka i marinaden för att vara säker på förtjusande smaker. Servera gärna med extra kryddblandning på sidan om!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Jerkmarinerad kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfilé
1 dl  jerkkrydda
smör eller margarin (att steka i)
2 dl  kycklingbuljong (fond + vatten)
1 msk  rödvinsvinäger
salt och peppar
2 dl  jasminris
1   schalottenlök
1 dl  hackade blandade örter

Jerkkrydda

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 1/2 dl  krossad ananas
2 tsk  habanerosås
2 msk  farinsocker
1 tsk  kryddpeppar
1 tsk  timjan
2 tsk  salvia
1 tsk  svartpeppar
2 tsk  salt

Gör så här

Tips

Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kyckling jerk style
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananas med kokostäcke
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karibisk fruktdryck
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt ananas med mynta och kokos
Betyg 3.5 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga