Recept: Inlagd sill
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Inlagd sill

Betyg
44 röster

Inlagd sill är en klassiker till midsommar, påsk och på det svenska julbordet. Denna inlagda sill är lättlagad, ofantligt god och en verklig fröjd för smaklökarna vid middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998.

Ingredienser

  • 8 urvattnade sillfiléer

Ättikslagen

  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar i skivor
  • 1 morot i skivor
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Garnering

  • 1 rödlök i ringar
  • ett par krossade kryddpepparkorn

Så här gör du

  1. Koka upp ingredienserna till ättikslagen.
  2. Låt den kallna.
  3. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen.
  4. Låt stå i kyl minst ett dygn.
    Servera sillen skuren i bitar i lag färgad med rödbetsspad.
    Garnera med rödlök i ringar och ett par krossade kryddpepparkorn.