Inkokt lax med krassesås

Betyg 2.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Inkokt lax med krassesås

Inkokt lax med krassesås är ett fullkomligt lysande recept! Laxen blir fantastiskt god, liksom såsen. Servera den inkokta laxen med kokt potatis och en fräsch sallad.

Inkokt lax med krassesås

Ingredienser

4 portioner
4 dl vatten
1 dl pressad citronsaft
1 msk salt
1 tsk dillfrön
500 g laxfilé
sallad och kokt potatis till servering

Krassesås

2 dl lätt crème fraiche
2 hårdkokta hackade ägg
1/2 ask klippt krasse
salt
peppar

Grönsaker

100 g rädisor
150 g sockerärtor
1 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hej Thomas! Laxen kan man både äta kall och varm. Om man äter den kall så låt den kallna i lagen. Smaklig måltid!

    Ica-köket

  • Skall laxen serveras varm eller kall? Om den serveras kall skall den då kallna i lagen?

    Thomas

  • Jättegod lax! Jag använde min höga stekpanna för att koka laxen och det fungerade superbra eftersom det var lätt att lägga i och ta ur laxen och hålla den hel. Mitt tips är att hålla koll på tiden för 15 minuter var på gränsen till länge för min ganska tunna laxbit.

    Carolina

Näringsvärde per portion

Energi750 KJ / 180 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

  • Inkokt lax med ärtkräm och krasse
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabba kotletter med saffransrisoni
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad