Ingefärspäron

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Ingefärspäron

Ingefärspäron kokas mjuka i sockerlag och är en härlig och aptitlig efterrätt som passar stora som små. Garnera det gulfärgade päronet med citronmeliss.

Ingefärspäron

Ingredienser

4 portioner
4   stora päron (väl mogna)

Lag

4 dl  vatten
4 dl  socker
skal och saft av 1   citron
2 msk  färsk, riven ingefära
några droppar gul hushållsfärg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jag tog nog lite för mycket ingefära; lagen blev väldigt stark. Sen kokade jag lagen för länge också; den blev lite för sirapig. Två saker att se upp med nästa gång jag provar.

Monika

2009-12-30

Testa liknande recept

Tryffelfyllda päron med mintsabayone
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärspäron med lättvispad grädde
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanel- och ingefärspäron med glass och mynta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad chokladkräm med citruspäron
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokospäron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga