Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
0Klimatsmart
Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Nudlar, studenträddaren nummer ett, kan för bara några kronor till kännas både lyxigare och matigare. Koka nudlarna i buljong, som får smak av vitlök och ingefära, och lägg till broccoli och purjolök. Klart!

Ingefärsbuljong med nudlar och grönsaker

Ingredienser

4 portioner
250 g  broccoli
1   purjolök
1   vitlöksklyfta
2 msk  riven färsk ingefära
12 dl  höns-, kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
4   port nudlar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Näringsberäkningen är exkl. ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med ägghalvor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett1 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räkor och broccoli i paneng curry
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling Shanghai med nudlar
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med vita bönor och citronmarinerad mozzarella
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Honungsstekta äpplen med skorpsmulor och kvarg
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt helgkyckling med citrongräs och ingefära
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga