Recept: Indisk potatissallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Indisk potatissallad

18 röster

En annorlunda kryddig potatissallad. Du gör den indiska potatissalladen på bland annat färskpotatis, blomkål och haricots verts. För den speciella indiska karaktären tillsätter du bland annat kummin, gurkmeja och mango chutney.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 400 g blomkål
  • 1 färsk lök
  • 150 g haricots verts
  • 1 spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 msk mango chutney
  • salt

Så här gör du

  1. Tvätta och koka potatisen. Dela den i bitar. Ansa blomkål, lök och haricots verts. Bryt blomkålen i buketter och skiva löken. Kärna ur och hacka pepparn, skala och riv eller pressa vitlöken.
  2. Koka blomkål och haricots verts.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Fräs kummin, senapsfrön, peppar och vitlök någon minut.
  4. Rör ner gurkmeja och alla grönsaker i kastrullen. Koka tills grönsakerna blandats med kryddorna och blivit varma. Rör ner mango chutney. Smaksätt med salt.
  5. Servera potatissalladen till karré, grillad lime och naanbröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på mango chutneyn och naanbrödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Näringsvärde per portion
Energi:
978 kJ / 232 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrat:
35 g
Fett:
7 g
Salt:
0,5 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer