Hummer, blomkålscrème och sauce vierge
Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och rostat pankosmul. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6 portioner
2 skivor serranoskinka
25 g smör
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 krm paprikapulver
1 krm salt
3 kokta humrar (à ca 500 g)
1 påse blandad sallad (à 65 g)
gräslök (till garnering)
Blomkålscrème
400 g blomkål
1 schalottenlök
25 g smör
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
Sauce vierge
2 tomater
1 grönt äpple (t ex. granny smith)
1 citron
1/2 dl rapsolja
1 msk lönnsirap
1 dl hackad koriander
1 dl hackad basilika
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i panko eller använd finkrossad glutenfri cornflakes alt glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2367 KJ / 566 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater17 g
Protein52 g
Kommentar
Fantastisk smakkombination. Men skinkan smakade bränt så jag bytte den mo baconbitar.
Michaela
2017-12-29