Recept: Huevos y frijoles
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Huevos y frijoles

16 röster

Huevos y frioles är en fantastisk vegetarisk rätt med inspiration från Mexiko! Bönor, tomater, lime, ägg och tortillabröd blir, tillsammans med smaksättare som vitlök, spansk peppar, spiskummin och koriander, en både spännande och het måltid som dessutom inte tar mer än 30 minuter att tillaga.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 2 msk olja
  • 415 g vita bönor i tomatsås
  • 340 g majskorn
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 kruka koriander

Till servering

  • 2 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 4 ägg
  • 1/2 isbergssallad
  • 8 tortillabröd

Så här gör du

  1. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar.
  2. Skölj de svarta bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
  3. Fräs vitlök och spansk peppar i en kastrull i hälften av oljan tills det är mjukt. Tillsätt de svarta och vita bönorna och majskornen med spad. Värm upp under omrörning. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.
  4. Grovhacka hälften av koriandern och blanda den med bönröran.
  5. Skär tomaterna i små tärningar, skala och skiva löken. Skär limen i klyftor.
  6. Stek äggen i resten av oljan i en stekpanna.
  7. Strimla isbergssalladen.
  8. Servera bröden med bönröran, tomathack, rödlök, lime, stekt ägg och isbergssallad. Garnera med resten av koriandern.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tortillasförpackningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Kockknepet: Värm upp tortillabröden lite snabbt i en torr och het stekpanna så får de en härligt rostad karaktär.