Hovmästarsås
Klassisk hovmästarsås, perfekt att servera på traditionellt vis till gravad lax. Detta recept ger en extra smakrik och krämig konsistens. Såsen tillagas av dijonsenap, svensk senap, dill och vitvinsvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
undefined
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
1 dl hackad dill
ev peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Tips
Det är viktigt att senapen och oljan har samma temperatur.
Det är trevligt att byta ut senapen mot skånsk senap, då blir såsen lite grövre i strukturen.
Prova med farinsocker istället för vanligt socker. Det blir en mustigare och karamelligare smak.
Det är trevligt att byta ut senapen mot skånsk senap, då blir såsen lite grövre i strukturen.
Prova med farinsocker istället för vanligt socker. Det blir en mustigare och karamelligare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7194 KJ / 1719 kCal
Fett183 g
Salt4.07 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Alldeles för mycket olja. Räcker med 1 dl.
Eva
2023-12-25Kul och lätt!
Anna-clara
2023-12-23Visp i all ära och olja i en fin stråle och gno på med visp...ja blir säkert bra. Men en norrbottning kan ju tyckas lite seg men... I med allt och roka runt med en gaffel utom oljan som kommer sist...när allt är i mixerbeållaren(smal) kör du mixern från botten och upp...sjo majonäs..gravlaxsås mm på nolltid se bara till att allt har samma temp 👍🏻
Anders
2023-12-20