Recept: Honungskyckling
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Honungskyckling

24 röster

Extra saftig blir denna honungskyckling om du väljer majskycklingfiléer med skinn. Glazen med honung, soja och ketchup ger en sötsyrlig smak. Toppen på festbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kycklingfiléer (gärna majskyckling med skinn)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • citronklyftor till garnering
  • bladpersilja till garnering

Honungsglaze

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till glazen.
  2. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skeda över 1/3 av glazen. Ställ plåten i kall ugn.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Tillaga kycklingen tills innertemperaturen är 70°C, det tar ca 30 minuter. Skeda över glazen ytterligare 2 gånger under tillagningstiden.
  5. Låt svalna. Skär i skivor och ställ i kylen. 
  6. Timmar före servering: Lägg upp kycklingen på ett fat och låt stå framme i rumsvärme.
  7. Strax före servering: Garnera med citronklyftor och persilja.
  8. Servera gärna till Potatissallad med basilikavinägrett och Salsa verde.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Välj helst filéer med skinn, t ex av majskyckling, som blir extra saftiga.