Hokifilé med majs och salladslök
Hokifilé med majs och salladslök är ett trevligt och färgglatt recept på fisken hoki som tillagas med mycket majs och crème fraiche. Servera med ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g frysta hokifiléer
3 dl ris
2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk socker
1 msk olja
Sås
1 burk majs (à ca 300 g)
1 knippa salladslök
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 dl vatten
salt
Till servering
ris
sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och krydda själv med ½ dl ajvar relish och 1-2 krm cayennepeppar (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda själv med ½ dl ajvar relish och 1-2 krm cayennepeppar (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2909 KJ / 696 kCal
Kommentarer