Het skaldjurscocktail

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Het skaldjurscocktail

Denna luxuösa skaldjurscocktail med härlig, het smak kan du delvis förbereda före den ska dukas fram. Lägg upp babyspenat och smakrik skaldjursröra i vackra portionsglas och servera dem dekorerade med citronklyftor och dillvippor och den goda såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Het skaldjurscocktail

Ingredienser

6 portioner
1 kg  räkor med skal (storlek 70/90)
1   burk kräftstjärtar (à 360 g)
1/2   gurka
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
1   selleristjälk
1 dl  finstrimlad salladslök
1 msk  färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1   citron
1/2 msk  finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar, jalapeño eller thaichili), ev mer efter smak
1/2   påse babyspenat (à ca 30 g)
dillvippa och citronklyftor till garnering

Cocktailsås

1 1/2 dl  lätt crème fraiche
1 dl  majonnäs
2 tsk  tomatpuré
ev 1 msk  torr sherry
1 krm  tabasco (ev mer efter smak)
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), och läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche till såsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dilliga gurksnittar
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös Ebba Brahe
Betyg 3.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftstuvning
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stefans mumsiga kräftmacka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga