Hembakta vetetortillas
Uppgradera fredagstacon med hembakta tortillabröd - väl värt besväret vågar vi lova! Bröden gör du enkelt av ingredienser de flesta har hemma. Ät dem helst nygräddade, det blir godast så!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 st
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk smör
2 1/2 dl hett vatten
2 tsk olivolja
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt alternativ.
Näringsberäkningen är per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1278 KJ / 306 kCal
Fett6 g
Salt1.03 g
Kolhydrater55 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott så vi aldrig mer köper tortillabröd.
Angelica
2024-03-02Bröden blev väldigt goda dock stämmer inte antalet med storleken om man inte gör några minitapas.. 16st blev de inte, fick ut 8st, blev som medium i affären
Liv
2023-03-30I slutändan blev det bra och höjde helhetsintrycket jämfört med köpta bröd. Men degen räcker ungefär bara till 6 st bröd om man går för medium/large storlek vilket den genomsnittlige svensken gör till sin fredagstacos, så det hade varit ett plus att nämna storleken i receptet. Sen fick jag gå i med ganska mycket mer mjöl för att degen skulle gå att arbeta med. Det hade varit ännu ett plus om Ica skrev ut vikten av mjölet istället för bara volymen eftersom vatteninnehållet kan skilja sig mellan olika märken. :)
Amanda
2022-08-04