Rabarberbullar med kolasås
Sommarens smaker i en bulle! De här sommargoda bullarna med rabarber- och smörfyllning är toppade med ringlad kolasås och passar perfekt till sommarens alla fikastunder.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
Ca 40 st
Rabarber- och smörfyllning
2 1/2 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
700 g rabarber
1 dl muscovadosocker
1/2 tsk havssalt
Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g smör
1 krm flingsalt
Vetedeg
1/2 l mjölk (3%)
50 g färsk jäst
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 tsk flingsalt
mjöl till utbakning
smör till att bre degplattan med
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och vispgrädde.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Gör så här
Tips
Pudra gärna över florsocker när bullarna svalnat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1134 KJ / 271 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein3 g
Kommentar
Går dessa att frysa?
Melinda
2019-06-10Hej Melinda! Det går att frysa om du väntar med kolasåsen tills de tinat. Men rabarbern blir inte så rolig. Alltid godast nybakat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-11