Hawaiianskt långgrillad karré med mango- och ananassalsa och kokosris
Smarrig rätt med långgrillad fläskkarré och hawaiianska influenser i form av en underbart smakrik salsa på mango och ananas. För att få köttet riktigt mört grillar du det på indirekt värme i 3 timmar. Servera med ljuvligt ångande kokosris.
Ingredienser
4 portioner
Fläskkarré
1 kg benfri fläskkarré
2 1/2 msk rött hawaiianskt salt (eller grovsalt)
2 - 3 bananer (eller bananblad, finns i asiatiska butiker)
grillfolie
Kokosris
3 dl jasminris
2 1/2 dl kokosmjölk
2 dl vatten vatten
2 dl rostade kokoschips (kokosflagor)
Mango- och ananassalsa
1 skalad grovtärnad mango
1/2 skalad grovtärnad ananas
1 grovtärnat rött äpple
2 - 3 tunnskivade salladslökar
1 färsk tunnskivad jalapeño
1 msk äppelcidervinäger
1 msk japansk soja
salt och svartpeppar
1 dl färsk hackad koriander
1 dl färsk hackad mynta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild från Scan.
Gör så här
Näringsberäkningen är gjord med bananer.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4484 KJ / 1073 kCal
Fett51 g
Salt4 g
Kolhydrater94 g
Protein54 g
Kommentar
Försökte laga i gryta i ugnen, blev ingen höjdare.
Stefan
2021-12-15