Hamburgare med bacon och klyftpotatis

Betyg 3.1 av 5.
137 personer har röstat
5
Hamburgare med bacon och klyftpotatis

En riktigt klassisk hamburgertallrik som du gör hemma! Själva burgarna görs på högrevsfärs som sedan toppas med ugnsstekt bacon. Med en skiva cheddar blir hamburgaren kvickt en cheeseburgare. Du som föredrar lite starkare doningar kan ta chilisås istället för ketchup.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Hamburgare med bacon och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1 msk  olja
salt och peppar
140 g  bacon
1 dl  crème fraiche
1/2 dl  ketchup eller chilisås
1 msk  senap
ca 380 g  högrevsfärs
4   skivor cheddarost
4   hamburgerbröd
1   romansallad
2   tomater

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
137 personer har röstat

Kommentarer

Bästa hamburgaren, riktigt god!

Carl

2017-04-11

Vi saknade lök,jag stekte gul lök i skivor,men min man tog rå lök och det smakade bättre, det blev väldigt gott.

Gunilla

2014-06-13

Jag använde kycklingfärs, blev jättegott.

Ann

2014-02-26

Näringsvärde per portion

Energi3972 KJ / 951 kCal
Fett50.5 g
Kolhydrater79.1 g
Protein40.5 g

Testa liknande recept

Gödkalv med rösti "puck" och rödvinssås
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Betyg 3.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingrulle parma med potatispuré och fänkålsdill
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga