Recept: Hallonsoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Hallonsoppa

15 röster

Recept på makalöst delikat hallonsoppa. Du gör den på hallon, rödvin, vatten, socker, kanel och maizena. Servera soppan som dessert med en kula mangosorbet eller vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002.

Ingredienser

  • 300 g hallon
  • 4 dl rödvin (t ex Zinfandel eller annat fruktigt vin)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • ev mangosorbet eller vaniljglass till servering

Så här gör du

  1. Koka upp hallon, vin, vatten, socker och kanelstång. Småkoka under lock 15 minuter.
  2. Passera soppan genom en fin sil i en skål. Släng kärnorna och kanelstången. Det är inte ett måste att passera soppan.
  3. Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i soppan. Koka upp och sjud i några minuter. Låt svalna.
  4. Förvara kallt och servera gärna med en kula mangosorbet eller vaniljglass. Späd med lite vatten om den känns för tjock.