Hallonsmoothie med havre
Havregryn skänker lite extra mättnad i denna hallonsmoothie. Russin bidrar med sötma och bra energi. Blanda, mixa och njut till frukost och mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
2 glas
2 dl frysta hallon
1 mogen delad banan
2 dl mjölk
1/2 dl russin
4 msk havregryn
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från t ex Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Om du vill ha mer protein: Mixa med 2 msk vetegroddar (för 2 glas). Men drick direkt, annars tar groddarnas lite nötiga smak över.
Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per glas.
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 205 kCal
Fett3 g
Kolhydrater36 g
Protein6 g
Kommentarer