Recept: Hallongrottor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Hallongrottor

85 röster

Klassiska hallongrottor går aldrig ur tiden. Söta kakor med en klick härlig hallonsylt i mitten, en favorit på fikafatet både för stora och små. Ett stort glas kall mjölk passar bäst att doppa kokorna i.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002.

Ingredienser

20 stycken

  • 250 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 - 1 1/2 dl hallonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör mjukt smör och socker poröst. Arbeta in vetemjöl blandat med marsanpulver och bakpulver.
  3. Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar.
  4. Forma bullar och lägg i pappersformar. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.
  5. Grädda i ca 15 minuter.