Grovt potatisbröd

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
4
Grovt potatisbröd

Hembakat bröd som du kan använda upp överbliven, kokt potatis i. Skållningen av rågmjölet dagen innan ger ett saftigt bröd. Detta grova potatisbröd är ett nyttigt bröd som mättar.

Grovt potatisbröd

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

5 dl  vatten
5 dl  grovt rågmjöl

Dag 2

rågmjölsskållning (från dag 1)
50 g  färsk jäst
1 dl  kallt vatten
150 g  kokt skalad potatis
2 tsk  salt
1/2 dl  ljus sirap
ca 12 1/2 dl  vetemjöl special

Gör så här

Tips

Gillar du kryddor i brödet? Malen pomerans, anis och fänkål eller kummin passar bra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Ett fantastiskt gott bröd som är en fröjd att baka. Ser vackert ut utan att vara bränt som de flesta proffsbakade surdegsbröden är. Jag ändrar ingredienserna ibland för att variera. Har bara fått tummen upp för brödet bland arbetskamrater samt egna familjen. Henrik

Henrik

2023-04-08

Ett helt suveränt gott och saftigt bröd. Inte svårt men tar lite tid från början till slut men är värt det!!!

Birgitta

2022-05-05

Supergott bröd, adderade 2 tsk anis och 2 tsk fänkål vilket gjorde resultatet ännu bättre!

Susanna

2011-11-24

Testa liknande recept

Rågbullar med kavringsmak
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tekakor med bönor
Betyg 4.4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbaguetter med tranbär och mandel
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa rågfrallor
Betyg 4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga