Recept: Gröt med jordnötssmör, banan och kokos
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 15 minuter

Gröt med jordnötssmör, banan och kokos

20 röster

Grym gröt som kan bli precis hur matig som helst – det väljer du! Den som vill boosta extra knäcker ner ett ägg när gröten precis kokat klart. Och toppar med en klick kvarg. Grunden är en klassisk havregrynsgröt, svårt att tro när du smakar resultatet.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn, rårisflingor eller andra gryn
  • salt
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk osötat jordnötssmör (gärna crunchy)

Topping

  • banan
  • kokos
  • kanel
  • jordgubbar
  • ev mandeldryck

Så här gör du

  1. Koka grynen med vatten och salt enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Tillsätt linfrön och jordnötssmör. Rör om tills smöret har smält. Häll upp i en skål. 
  3. Toppa med banan, kokos, kanel, jordgubbar och ev mandeldryck.

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör väljs.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre, alternativt välj bovete-, hirs- eller quinoaflingor.

Näringsvärde per portion
Energi:
1175 kJ / 281 kcal
Protein:
10 g
Kolhydrat:
23 g
Fett:
15 g
Salt:
2 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer