Vegosmörgåstårta

Betyg 3.1 av 5.
103 personer har röstat
2
Vegosmörgåstårta

Här är en läcker lakto-ovo vegetarisk smörgåstårta med mycket grönt! Varva den fräscha smörgåstårtan med krispig spetskål, avokado, ägg och pepparrot mellan bröden. Toppa med vackert grönt som tunt skuren fänkål, tärnat äpple och vackert rosa picklad rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Vegosmörgåstårta

Ingredienser

6 portioner
6   landgångsbröd (6 st motsvarar ca 300 g)
50 g  rumsvarmt smör

Fyllning

6   ägg
1   litet spetskål à 300 g
1/2   isbergssallad (1/2 isbergssallad motsvarar 175 g)
3   avokador
1/2 dl  finhackad persilja
1   citron
2 1/2 dl  majonnäs
1 dl  crème fraiche
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar

Pepparrotskräm

3 dl  crème fraiche
3/4 dl  riven pepparrot på tub
1   citron

Picklad rödlök

1 dl  ättiksprit (12 %)
2 dl  socker
2 dl  vatten
2   små rödlökar

Dillolja

1 dl  rapsolja
1 dl  grovhackad dill (både vippor och stjälkar)

Garnering

2   gröna zucchini
ca 400 g  grönsaker (t ex fänkål, rättika, grön sparris, broccoli, rädisor, grönt äpple, päron, avokador)
örter
späda salladsblad

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd. Använd laktosfria produkter av crème fraiche och matfett. Kontrollera majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och matfett. Byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för en smörgåstårta för 6 port.

Tips

Dilloljan ger färg, glans och smak. Använd den till att vända fina tärningar eller små kulor (använd ett kuljärn) av gurka i. Dilloljan passar även bra att droppa över tårtan precis före servering. Spara det som blir över och ringla över fiskrätter eller använd som dressing till räksallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
103 personer har röstat

Kommentarer

Hej Elisabeth! Vad kul att smörgåstårtan blev uppskattad! Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-10-02

Storfavorit! Underbart god fyllning som passar utmärkt ihop med grönsaker och pepparrotscremefraiche.

Elisabeth

2015-10-01

Näringsvärde per portion

Energi4173 KJ / 997 kCal
Fett80 g
Salt2.93 g
Kolhydrater52 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Smörgåstårta med varmrökt lax, räkor och pepparrot
Betyg 3 av 5.
531 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörgåstårta med ansjovis och räkor
Betyg 2.9 av 5.
239 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Påskig smörgåstårta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk smörgåstårta
Betyg 4.4 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtårta med kavring
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Smörgåstårta med räkor och lax
Betyg 3.2 av 5.
626 personer har röstat
Över 60 min att tillaga