Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Grönsakslåda med cottage cheese

5 röster

Denna ugnslagade grönsakslåda med broccoli och purjolök som får sin matighet av en äggblandning med cottage cheese och parmesanost är en enkel vinnare med smak. cottage cheese och äggen ger en len fyllighet till grönsakslådan som får sin stora smak från parmesanosten.

Ingredienser

  • 500 g färsk broccoli
  • 2 purjolökar
  • 4 ägg
  • 500 g cottage cheese
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Koka broccoli och purjo i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Låt rinna av och lägg grönsakerna i en lätt smord ugnssäker form.
  3. Blanda äggen med cottage cheese och ost. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i formen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera grönsakslådan med bröd och tomatsallad. Servera gärna bär med mjölk som dessert.

För alla

Lådan är fri från gluten men innehåller ägg,laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Ersätt cottage cheese med 3 dl Solhavre och osten med sojabaserad ost.
Gör äggfri: Gör en vit sås och blanda med cottage cheese.

Tips

Rör gärna ner 2-3 msk senap i äggsmeten innan lådan tillagas.