Grönkålspesto "kale pesto"
Pesto på grönkål är mums till det mesta! Variera smaken på den här grönkålspeston genom ditt val av nötter, ost och olja. Testa sötmandel i stället för valnötter, lagrad svecia i stället för parmesan och varför inte en god kallpressad rapsolja i stället för olivolja!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
3–4 dl
50 g valnötter
125 g hackad grönkål (utan den grova stammen)
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika (blad och stjälkar)
50 g riven parmesan
2 1/2 dl olivolja
salt
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Näringsberäkningen är per dl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2696 KJ / 644 kCal
Fett67 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein8 g
Kommentarer