Grönkålspaj med ädelost
Frasig paj fylld med vitaminspäckad grönkål och smakrik ädelost. En rätt god som den är eller som tillbehör på julbordet. Med färdig pajdeg fräser du bara grönkål och lök, rör ihop en äggstanning och smular ädelost, sen skjuts in i ugnen!
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk smör
150 g skuren grönkål
flingsalt med jod
svartpeppar
Äggstanning
3 dl mjölk (3 %)
1 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g ädelost
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölkdryck och matlagningsgrädde. Byt ut ädelost mot laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Välj ris-, havre- eller sojabaserad mjölk och gräddersättning. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 734 kCal
Fett51.7 g
Kolhydrater42.2 g
Protein24.6 g
Kommentarer
Funkar den att frysa?
Alexandra
2022-11-07Nja purjolök passar bättre med ädelost.
Ingela
2022-10-20Idag körde jag blå stilton ost och toppade med körsbärstomater 😋
Dennis
2022-01-04