Recept: Grillad kyckling med örtpuré & saffranscottage cheese
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Grillad kyckling med örtpuré & saffranscottage cheese

0 röster

Grillad kyckling med örtpuré och saffranskeso kommer mest troligt bli din nya älsklingsrätt. Med den lena, milda örtpurén, saftiga, tomattäckta kycklingen och vackra cottage cheese med purjolök och saffran är detta en himmelsk måltid som bara måste upplevas!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (bröst)
  • 10 cm purjolök
  • 12 små kvisttomater

Örtpuré

  • 1 kg potatisar
  • 3 krukor örter (t ex persilja och basilika)
  • 50 g smör
  • salt och peppar

Saffranskeso

  • 250 g cottage cheese
  • rivet skal från 1 citron
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Örtpuré: Börja med örtpurén. Skala och koka potatisen. Koka upp lite vatten och sänk ner örterna ca 10 sekunder. Kyl dem snabbt. Mixa med lite vatten. Mosa potatisen, rör ner örter och smör och smaka av med salt och peppar.
  2. Saffranscottage cheese: Blanda ihop ingredienserna till saffranskeson i en skål. Strimla purjon och koka den en kort stund i en kastrull med lite vatten.
  3. Grilla kycklingen ett par minuter och lägg sedan på tomaterna och grilla klart kycklingen. Salta.
  4. Värm purjon i en klick smör i en kastrull som du ställer på grillen. Servera kycklingen med purjolök, tomater, purén och cottage cheese.